Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Προοδευτική στάση υπέρ των ομοφυλοφίλων ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχτηκε κατά των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλοφίλων ιερέων, προχωρώντας σε μία ιδιαιτέρως προοδευτική δήλωση, σε σχέση με τη στάση των προκατόχων του.

Κατά την επιστροφή του από τη Βραζιλία στο Βατικανό και ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο, δημοσιογράφος τον ρώτησε την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.
 
«Ποιος είμαι εγώ για να

κρίνω το σεξουαλικό προσανατολισμό των ιερέων. Αν κάποιος άνθρωπος αναζητά τον Ιησού και το καλό, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτή τη συμπεριφορά;», απάντησε ο Πάπας.
 
Προσέθεσε πως οι ομοφυλόφιλοι δε θα πρέπει να περιθωριοποιούνται, αντίθετα θα πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία.
 
Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.
 
Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο Ποντίφικας σημείωσε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι «οριστική».
 
«Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει "όχι". Αυτή η πόρτα έχει κλείσει», τόνισε.
 
Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στη διοίκηση.
 
Σήμερα, εκατομμύρια πιστοί έσπευσαν να δουν από κοντά τον Πάπα στη Βραζιλία, ενώ τρία εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Ζανέιρο για την προσευχή της Κυριακής.
 
Αναλυτές τονίζουν ότι ο πάπας στοχεύει να ενισχύσει το προφίλ του καθώς στο Βατικανό έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προκλήσεις, από υποθέσεις διαφθοράς μέχρι τα μακροχρόνια σκάνδαλα σεξουαλικών κακοποιήσεων.
 
Οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για την ομοφυλοφιλία έρχονται μετά την αποκάλυψη σκανδάλου περί «γκέι λόμπι» που είχαν ιδρύσει ομοφυλόφιλοι κληρικοί στους κόλπους του Βατικανού κατά τη θητεία του προκατόχου του, Βενέδικτου.


Πηγή: tvxs.gr

Το Resist-gr λέει: Αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα τεράστιο βήμα για την κοινωνία καθώς είναι μάλλον ο πρώτος Πάπας που κάνει μέχρι ενός βαθμού "αντιρατσιστικές" δηλώσεις, παρ'όλα αυτά η θέση που παίρνει ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι "αμαρτία" και ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνονται ιερείς, προωθεί τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και καθόλου την ισότητα και των ομοφυλοφίλων αλλά και των γυναικών.Το ότι είναι κατά των διακρίσεων είναι λίγο αντιφατικό με τις παραπάνω δηλώσεις του αλλά είπαμε...Η πρόοδος μπορεί να είναι και σταδιακή και το να προσκολλάμε στα αρνητικά δεν βγάζει πουθενά.Χαιρόμαστε λοιπόν που έγινε ένα τόσο μεγάλο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου