Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Groundation: Greece don't give up! LIVE Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Μετά από απουσία δύο χρόνων, ένα από τα καλύτερα reggae-dub συγκροτήματα στον κόσμο έρχεται για δύο μοναδικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!Ω, ναι.Οι Groundation!

“Yo Greece! Don’t Give Up!” . Ο Harrison Stafford, ο βασικός τραγουδιστής των Groundation, στέλνει μήνυμα αγάπης και υποστήριξης σε
όλους μας, σε όλους τους φίλους του συγκροτήματος στην Ελλάδα.
«Ερχόμαστε στην Ελλάδα με ένα μήνυμα, ότι με σύμπνοια και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να έρθει η αλλαγή. Ελλάδα μην το βάζεις κάτω, μην τα παρατάς».
“Greetings to all the Greek people. This is Groundation, looking forward to seeing you real soon performing music live in Athens August 31, Thessaloniki September 1st. We are here to bring about change and togetherness, with supporting each other we will overcome all obstacles. Bless! Yo Greece, dont give up, dont give up! See u soon”.

Η φράση «Αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου, δεν ξέρεις το μέλλον σου» είναι αυτή που χαρακτηρίζει πλήρως τη μουσική φιλοσοφία των Groundation. Την ίδια στιγμή όμως που έχουν αφοσιωθεί στην ουσία της αληθινής roots reggae, οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Groundation στοχεύουν στο να πάνε τον ήχο τους ένα βήμα μπροστά κάθε φορά μπλέκοντας στοιχεία jazz, funk αλλά και dub, δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό ήχο, που κάποιοι χαρακτηρίζουν “progressive reggae”.
Groundation @ Βοτανικός Live Stage: Last Details!Το όνομα της μπάντας προέρχεται από της λέξη “grounation” που είναι το όνομα της Rastafarian τελετής στην οποία οι άνθρωποι μαζεύονται και συντονίζονται σε ένα κοινό vibe μέσω της θετικής δύναμης της προσευχής και της μουσικής. Αυτό δηλαδή ακριβώς που κάνει η μπάντα μαζί με το κοινό της σε κάθε συναυλία της. ΟιGroundation μπορεί να βασίζονται σε μια αρχαία παράδοση, αλλά είναι σίγουρα μια ιδέα σύγχρονη.

Δημιουργήθηκαν το 1998 όταν τρεις έμπειροι μουσικοί, ο Marcus Urani (organ, keyboards, piano), o Ryan Newman (bass) και ο χαρισματικός Harrison Stafford (guitar, lead vocals), συναντήθηκαν στο πρόγραμμα jazz σπουδών του California Sonoma State University και αποτέλεσαν τον πυρήνα των Groundation. Με την πάροδο των χρόνων η μπάντα μεγάλωσε και έφτασε τα εννέα μέλη αφού προστέθηκαν jazz πνευστά, αρκετοί μουσικοί που παίζουν κρουστά και background φωνητικά από τις εκπληκτικές Τζαμαϊκανές τραγουδίστριες του γκρουπ.
Οι Groundation κυκλοφόρησαν μόνοι τους το πρώτο τους album “Young Tree” στο δικό τους ομώνυμο label το 1999. Ακολούθησε τα “Each One Teach One” (2001) με guests τους Ras Michael και Marcia Higgs, και το 2003 το καταπληκτικό “Hebron Gates” με τους θρύλους της reggae Don Carlos και The Congos. O Don Carlosσυμμετείχε και στο επόμενο album “We Free Again” (2004) ενώ το 2005 η μπάντα κυκλοφόρησε το dub album“Dub Wars” και το 2006 το “Upon The Bridge”.
Από το 2006 μέχρι το 2009 οι Groundation πραγματοποίησαν το πιο φιλόδοξο tour τους ως εκείνη τη στιγμή, παίζοντας σε όλα τα μεγάλα reggae φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε πάνω από 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Οι Groundation πια δεν ήταν απλά η πιο σημαντική μπάντα της σύγχρονης reggae σκηνής αλλά ένα αληθινό κίνημα. Η φήμη τους επιβεβαιώθηκε με το album “Here I Am” (2009) αλλά και με τη συλλογή με τις καλύτερες συνεργασίες τους “Gathering Of The Elders” (2011).
Είτε ακούσεις κάποιο από τα παραπάνω album αριστουργήματα που έχουν ηχογραφήσει οι ίδιοι είτε βρεθείς σε μία από τις θρυλικές συναυλίες τους, ο ήχος των Groundation δεν μπορεί να μπει κάτω από κανένα γνωστό είδος μουσικής αλλά την ίδια στιγμή ακούγεται και οικείος. Είτε είναι κάποιος φαν των jazz αυτοσχεδιασμών, της funk και της dub ή της πραγματικής roots reggae, ο ήχος των Groundation περιέχει στοιχεία που θα τον κάνουν να συνδεθεί με τη μουσική τους.
Το τελευταίο album “Building An Ark” κυκλοφόρησε το 2012 και είναι ακόμα ένα δείγμα της μουσικής δυναμικής των Groundation και της συνεχούς διάθεσής τους για πειραματισμούς. Αυτή τη φορά το συγκρότημα επικεντρώνεται στο να δοκιμάσει τα όρια της εκπληκτικής δεξιοτεχνίας των μουσικών του μέσα στα 10 κομμάτια του δίσκου παιγμένα στο ύφος της χαρακτηριστικής “progressive reggae” μπλέκοντας δυνατά jazzy-reggae vibes, υπνωτικούς funk ρυθμούς μέχρι και πολύπλοκες dub συνθέσεις.
Ένα πραγματικά ιδανικό μουσικό χαλί που γίνεται η βάση για μερικούς από τους πιο αιχμηρούς στίχους που έχει γράψει ποτέ ο Harisson Stafford. Αυτός ο δίσκος είναι και η αφορμή για την μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία τωνGroundation φέτος το 2013, μέρος της οποίας θα είναι και οι δύο σταθμοί στην Ελλάδα στα τέλη του καλοκαιριού. Το ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να συμμετέχει σε μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία και να παρακολουθήσει μία από τις καλύτερες live μπάντες στον κόσμο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους.
Μην τους χάσετε!
(πηγή: i-jukebox.gr)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
“Building An Ark” Tour 2013
ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 31 Αυγούστου
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση
Προπώληση 15 ευρώ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
Στρατόπεδο Κόδρα Open-air stage, Καλαμαριά
E-tickets από 13 ευρώ
Προπώληση 15 ευρώ στα παρακάτω σημεία:
ΙΑΝΟΣ (Καταστήματα κέντρου Αριστοτέλους 7, Καλαμαριάς και Cosmos),
Ticket House (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Lotus Records Store (Σκρα 7), Rover Bar(Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), Ανατολικό (Καλαμαριά)
Τηλ. πληροφοριών: 2310510081, 2310365424, 2310441601



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου