Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Tσίπρας: Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά από τη λαϊκή κινητοποίηση

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη «θεωρία των δύο άκρων», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτή έχει κατασκευαστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, εξαιτίας της
μικροπολιτικής της σκοπιμότητας να δυσφημίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως, όμως, επειδή «κρυφή επιθυμία» του «κόμματος του κ. Σαμαρά» είναι μια «μελλοντική συνεργασία με την ακροδεξιά».
«Ο λαλίστατος κ. Κεδίκογλου δεν βρήκε τίποτα να πει για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σπεύδει αμέσως να σχολιάσει την παραμικρή δήλωση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως, υπογράμμισε, ακόμη και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη σιωπή της κυβέρνηση για την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ, η ΝΔ εξέδωσε μία «αισχυντηλή» δήλωση, με την οποία ουσιαστικά «επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ». 
Ανέφερε ακόμη πως τα γεγονότα στο Πέραμα αναδεικνύουν «την πραγματική μορφή αυτής της συμμορίας που παρουσιάζεται με ένα προσωπείο φιλολαϊκό», όπως είπε.
Αυτοδυναμία στις εκλογές
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απολυτη πλειοψηφία στη νεα Βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι επιδίωξη είναι να στηριχθεί η κυβέρνηση αυτή από ευρύτερες δυνάμεις.
«Δεν θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό μας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι όλων των Ελλήνων και θα στελεχωθεί από άξιους και έντιμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας βέβαιος πως «σε αυτή τη δυσκολη πορεία θα βρεθουν κι άλλες δυνάμεις που θα στηρίξουν το δυσκολο έργο» του κόμματος.
Στο σημείο αυτό μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς, που, όπως είπε, είναι αδιανότητο να προτάσσουν διαφορές σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ακόμη την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου και κουρέματος του χρέους και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν βάζει νερό στο κρασί του».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ανυπομονεί να βρεθεί στην εξουσία», αλλά όπως επεσήμανε, οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «οβιδιακές μεταμορφώσεις», καθώς όπως τόνισε, «ξεκίνησε από σφρόδρα αντιμνημονιακός και μετά πέρασε στην πολιτική της επαναδιαπραγματευσης. Μετά ανακάλυψε ότι ήταν αμαρτωλος και πήγε και είπε στην κ. Μερκελ και είπε 'ουδείς αναμάρτητος'. Σημερα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο. Συμφωνουμε μαζί του. Πρέπει να φύσουμε από το μνημόνιο μονο που από το μνημόνιο δεν θα φύγουμε με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο που θα μείνει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο και εξαθλίωση».
Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή κινητοποίηση. «Δεν περιμένουμε να φύγει η κυβέρνηση από μόνη της. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά από τη λαϊκή κινητοποίηση», ανέφερε.
Ακύρωση  συμφωνιών που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον
Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επανεξετάσει «μία προς μία τις εκποιήσεις». Δήλωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και τα νομικά μέσα, αλλά και το ηθικό έρεισμα ώστε να ακυρώσει συμφωνίες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.
Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και παρατήρησε ότι «όπου υπηρξε ιδιωτικοποίηση του νερού υπήρξε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και κυρίως κίνδυνος για τη δημοσια υγεία».
Το πουκάμισο
Σε αναφορά δημοσιογράφου για τις συζητήσεις που προκάλεσε η εμφάνισή του με πουκάμισο γνωστής μάρκας κατά την πορεία στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι μάρκα πουκάμισο φοράμε». Παρατήρησε πάντως ότι η συζήτηση που γίνεται σε μια μερίδα των ΜΜΕ «δείχνει μία αγωνία να διαμορφώσουν -με τετοιου είδους δευτερεύουσας σημασίας γεγονότα- ένα κλίμα που απαντά σε επικοινωνιακές στοχεύσεις».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου