Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Jumbo ο τιμωρός των μικρών παιδιών

Γράφει η Δέσποινα Βαξεβάνη


Τα έβγαλε τα λεφτά του;!

Είναι εδώ και κάτι μέρες που βλέπω αυτή την ηλίθια διαφήμιση των Jumbo που έχει βγει για να τονίσει πόσο φθηνά είναι τα προϊόντα τους. Ειλικρινά είναι μια διαφήμιση που
μου προκαλεί τόση οργή...όλοι μας-σχεδόν- ξέρουμε ότι η φθήνια των προϊόντων οφείλεται στο ότι
κατασκευάζονται από μικρά παιδιά. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει το παιχνίδι, το γέλιο, μα την εκμετάλλευση και τη φτώχεια. Είναι παιδιά τα οποία αναγκάζονται να μεγαλώσουν γρήγορα για να εργαστούν ακόμα πιο γρήγορα κι'όλα αυτά για μια ελάχιστη αμοιβή και αν.

Δεν ξέρω λοιπόν αν το προϊόν που αγοράζεις απ'τα Jumbo τα βγάζει τα λεφτά του, πάντως σίγουρα "βγάζει" τις αθώες ψυχές κάποιων παιδιών και στερεί την παιδικότητα τους, αυτό που εσύ αγοράζεις τόσο φθηνά, κάποιοι το πληρώνουν πολύ "ακριβά".

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δεις την διαφήμιση και θα χαρείς για τις χαμηλές τιμές και τα λεφτά που θα γλυτώσεις, σκέψου-έστω και για λίγο-πόση ανθρωπιά θα χάσεις.

Μην σκεφτείς αν θα βγάλει τα λεφτά του, μα αν τα αξίζει...


5 σχόλια:

  1. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν επειδή το επιβάλει η κοινωνία στην όποια ζουν. Δεν είμαι σίγουρος για το αν θα ήταν καλό να σταματήσουμε να αγοράζουμε από το jumbo ή οποιοδήποτε jumbo γιατί τα καημένα παιδάκια δεν έχουν παιδική ηλικία και δεν παίζουν αφού στην τελική αν δεν δουλέψουν δεν θα έχουν καν να φανέ, άρα τους στερούμε την ζωή όχι το παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε ανώνυμε, δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά είναι τόσο φτωχά που πρέπει να γίνονται σκλάβοι στον 21ο αι αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίει η κοινωνία γι'αυτό, φταίει το σύστημα! Η παιδική εργασία είναι παγκοσμίως (αν δεν κάνω λάθος) καταδικαστέα. Αν συνεχίζουμε να την ενισχύουμε, γινόμαστε συμμέτοχοι-συνένοχοι.

      Διαγραφή
  2. Άρα είναι καλύτερο να συνεχίσουμε να αγοράζουμε,δεν πειράζει που αυτά τα παιδιά θα ζούνε μια ζωή σαν σκλάβοι,θα ζούνε αυτό μετράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ιδανικό θα ήταν να σταματήσουν να δουλεύουν και να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν, αλλά από τη στιγμή που η επιβίωση τους επιβάλει να δουλεύουν? Εσύ αν ήσουν 10 χρονών και είχες ανάγκη τα χρήματα δεν θα δούλευες? Εγώ παντός δουλεύω από τα 14 για να επιβιώσω. αν το χρειάζεσαι δεν σκέφτεσαι μα πότε θα παίξω!

    Δεν λέω πως είναι καλό αυτό που γίνετε. Απλά λέω πως είτε σταματήσουμε να αγοράζουμε είτε όχι δεν θα βοηθήσουμε απόλυτος κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα προφανώς δεν το σκέφτονται γιατί δεν ξέρουν καν τι είναι το παιχνίδι και αυτό είναι πραγματικά βίαιο...
    Κι όμως για μένα αλλάζει προτιμώ να μην χρηματοδοτώ και να μην στηρίζω ένα τέτοιο σύστημα , προφανώς και το θέμα είναι να ζήσουν τα παιδιά αλλά ακόμα μεγαλύτερο θέμα είναι να πεθάνει αυτό το σύστημα ώστε να ζήσουν αλλά να ζήσουν όπως αξίζει σε αυτά τα παιδιά, ελεύθερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή