Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τι έγινε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο Σπ. Στρατούλης;

γράφει ο: Ελευθεριακός κριτής.
http://www.youtube.com/watch?v=tXMyAOypbc0

Το παραπάνω ηχητικό απόσπασμα είναι η συνέντευξη της δικηγόρου του Στρατούλη που περιγράφει τι ακριβώς συνέβη κατά την μεταγωγή του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας αλλά και κατά την εξέταση του εκεί.

Αναγκάστηκα να ακούσω την συνέντευξη, τουλάχιστον, τρεις φορές μέχρι να καταφέρω να απαντήσω σε μερικά ερωτήματα που με βασάνισαν όταν το πρωτοάκουσα.


Αρχικά, για ποιόν λόγο οι αστυνομικές αρχές αντιμετώπισαν με τέτοιο τρόπο και τέτοια έλλειψη σεβασμού τον, επί 22 χρόνια, κρατούμενο; Τι φοβήθηκαν; 
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Ο Σπύρος Στρατούλης, μέσα από την απεργία πείνας που διεξάγει, θέτει το σώμα του ως ανάχωμα αγώνα και αντίστασης ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και στις φτιαγμένες υποθέσεις που έστησε ο κρατικός μηχανισμός σε αυτόν και τους συντρόφους του. Ο ίδιος ,όχι μόνο, δεν ζήτησε την μεταφορά του σε νοσοκομείο (όπως λέει η δικηγόρος του), αλλά ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν συνειδητοποιούσε τι γινόταν και, φτύνοντας κατάμουτρα την μπατσοκρατία που επικρατούσε, ενδιαφέρθηκε μονάχα για τις εξετάσεις του και τα πορίσματα αυτών. Επίσης, εκδικητικά, οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να θέλησαν να του ξεκαθαρίσουν πως δεν θα πάρει ούτε ανάσα μόνος του και πως δεν τους πολυενδιαφέρουν οι ιατρικοί κανόνες δεοντολογίας ή η υγεία του αυτή καθ'αυτή. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το γόητρο της εξουσίας που κλονίζεται από αυτή την υπόθεση. 

Οι γιατροί γιατί δεν έκαναν τίποτα; Γιατί δεν έδιωξαν τις αστυνομικές αρχές και δεν τήρησαν το ιατρικό απόρρητο και τον κώδικα δεοντολογίας;
Σε αυτό το ερώτημα απαντάει (και) η δικηγόρος του Στρατούλη αλλά δεν με κάλυψε. Οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα γιατί ανήκουν στους Κυρ-Παντελήδες αυτού του κόσμου. Προσκυνημένα ανθρωπάκια που ήθελαν απλά να κάνουν την δουλίτσα χωρίς να έρθουν σε ρήξη με τους μπάτσους για να μην έχουν και αυτοί προβλήματα. Εξάλλου, έχουν να εξετάσουν έναν ποινικό που τον βαραίνουν κατηγορίες τρομοκρατίας, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗ. Ακόμη, μην συνειδητοποιώντας την σοβαρότητα της κατάστασης, του δώσανε εξιτήριο για να "φύγει μέσα από τα πόδια τους", να μην χρειάζεται να δουλεύουν με ένστολους σε όλο το νοσοκομείο. Αφού σιγουρεύτηκαν πως "την παλεύει ακόμα",αποποιήθηκαν τις ευθύνες που έχει η νοσηλεία ενός τέτοιου ασθενή και, εθελοτυφλώντας σε βασικά ζητήματα ιατρικής (προβλήματα υγείας που προκλίνονται από απεργίες πείνας) τον άφησαν στην "τύχη του" και στο νοσηλευτήριο της ανθρωποφυλακής του, στο έλεος, δηλαδή, της μοίρας.

Τέλος, σαν σχόλιο στην μεταχείριση που είχε ο σύντροφος και η δικηγόρος του, του στέλνω την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ!

Υ.Γ. Κράτος, μπάτσοι κλπ βάλτε καλά στο μυαλό σας πως ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΟΠΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου