Γράψτε λέξεις κλειδιά και βρείτε αυτό που ψάχνετε

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Φαρμακονήσι, μια Ελληνική Λαμπεντούζα, ένα στυγερό έγκλημα.

Γράφει ο: Ελευθεριακός κριτής.

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο “Διαγόρας” από τη Λέρο οι 16 διασωθέντες από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Αλληλέγγυοι από διάφορους χώρους τους υποδέχτηκαν. Το επίσημο Ελληνικό κράτος απουσίαζε. 


Οι μαρτυρίες των προσφύγων, που είναι Αφγανοί και Σύριοι, είναι συγκλονιστικές. Είπαν στους δημοσιογράφους και στους αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκεί ότι το σκάφος του λιμενικού τους εντόπισε 100 μέτρα από τις ακτές του Φαρμακονησίου. Οι λιμενικοί τους έδεσαν με σχοινί και άρχισαν να τους ρυμουλκούν προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Καταγγέλλουν ότι τους ρυμουλκούσαν με μεγάλη ταχύτητα εν μέσω θαλασσοταραχής. Όταν ανατράπηκε το αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού και τους χτυπούσαν με όπλα και κλωτσιές για να τους αποτρέψουν. Καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχε καμιά προσπάθεια από πλευράς των λιμενικών να βοηθήσουν, μάλιστα ένας πατέρας που έχασε τα τρία του παιδιά και τη γυναίκα του είπε κλαίγοντας ότι εκλιπαρούσε να του δώσουν ένα σωσίβιο για να σώσει την οικογένειά του και δεν του έδιναν σημασία. Οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν βρεθούν οι σοροί των ανθρώπων τους που πνίγηκαν, και κάνουν έκκληση να τους δοθεί η δυνατότητα να θάψουν τους νεκρούς τους. 


Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως οι αγνοούμενοι από την κρατική δολοφονία στο Φαρμακονήσι ανέρχονται μέχρι στιγμής στου 17 μεταξύ των οποίων 13 ανήλικα παιδιά.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, δεν είναι μια "τυχαία περίπτωση", είναι η πολιτική ατζέντα για το μεταναστευτικό, των χουντικών/πολιτικών της Κυβέρνησης. Εξάλλου δεν το κρύβουν, ειδικά τις τελευταίες μέρες διάφορα στελέχη της ΝΔ έκαναν δηλώσεις υπέρ της Χούντας των Συνταγματαρχών ενώ ο Πλεύρης είχε ζητήσει παλαιότερα "νεκρούς στα σύνορα"(!) και υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης τόνιζε την ανάγκη "να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο". 

Οι νεκροί στα σύνορα δεν είναι μεμονωμένο περαστικό, είναι ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, είναι η πτώση του προσωπείου της "Ελληνικής Δημοκρατίας", είναι το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η απόδειξη πως η Δημοκρατία τους βρωμάει φασισμό. Στο Φαρμακονήσι πέθαναν άνθρωποι που ερχόντουσαν από την Συρία, την Συρία που το καθεστώς Άσαντ πριν λίγους μήνες δολοφόνησε εκατοντάδες παιδιά με χημικά όπλα. Οι άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον ήταν άνθρωποι που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χέρια ενός δολοφονικού καθεστώτος. 

Κουράγιο στους επιζήσαντες και .... ας αναπαυθεί η ψυχή των αδικοχαμένων. Εγώ, μόνο ντροπή νιώθω, ντροπή.

Μικροαστοί, αστοί και ρατσιστές κοιμηθείτε ήσυχοι απόψε, δεν σας απειλούν πια, είναι ΝΕΚΡΟΙ, δεν θα σας πάρουν τις δουλειές, δεν θα σας ληστέψουν, δεν θα σας βιάσουν, δεν θα βρωμίσουν την πόλη σας μα πείτε μου..... πόσο βρώμικη είναι η ψυχή σας;


Ο εικονιζόμενος έχασε 3 παιδιά και την γυναίκα του!

Αυτός ο άνθρωπος κατάφερα να διασώσει το μόλις ενός έτους βρέφος του αλλά όχι και την γυναίκα του!


Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τα 4 παιδιά του (ηλικίας 1 έτους, 5 ετών, 7 ετών και 11 ετών) και την γυναίκα του που χάθηκαν λίγο έξω από το Φαρμακονήσι.







Υ.Γ1: Ο πόνος και η οργή μας πρέπει να γίνει λύσσα και να θάψει τους ενόχους.
Υ.Γ.2 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου